Ik krijg vaak vragen over de inzet van een virtueel assistente. Waarschijnlijk heb jij ook vragen over wat ik voor jou en jouw bedrijf kan betekenen. De meestgestelde vragen heb ik hieronder op een rijtje gezet. Wellicht dat je hier een antwoord kunt vinden op jouw vraag. Staat jouw vraag er niet bij? App of mail me en ik stuur je snel het antwoord!

Een virtual assistant is een zelfstandig professional die andere ondernemers ondersteunt. Wel gebeurt dit vaak op afstand, vandaar dat het gezien wordt als een virtual assistant. De functie bestaat al langere tijd en was voorheen vooral bekend als personal assistant of persoonlijk assistent.
De ondersteuning vindt plaats zowel vanuit huis als kantoor. Sommige VA’s ondersteunen één bedrijf, voor een aantal uren per week. Er zijn echter ook VA’s die meerdere bedrijven ondersteunen zoals ik doe. Het werk kan zowel bestaan uit ad-hoc-klussen als standaard werkzaamheden, het is maar net wat je wilt of je bedrijf nodig heeft.

In principe kun je mij vanaf een paar uur in de week inzetten. Dit kan structureel bij dagelijks of wekelijks terugkerende taken. Maar het kan ook alleen bij tijdelijke drukte. Bijvoorbeeld in een bepaalde periode in het jaar dat je het drukker hebt zoals een schilder in de lente en zomer of een administratiekantoor in de BTW-maanden. Ook is het mogelijk mij in te huren voor projecten. Maar ook tijdens het zwangerschapsverlof of langdurige ziekte/burn-out van een vaste medewerker kom ik je graag uit de brand helpen.

Daar kan ik volmondig “JA” op antwoorden. Jij geeft informatie over jouw bedrijf uit handen en wilt er natuurlijk op kunnen vertrouwen dat je met een integer persoon in zee gaat. Dat begrijp ik heel goed. Ik heb voor meerdere bedrijven gewerkt en heb al veel vertrouwelijke informatie onder ogen gehad. Mijn bedrijf had niet meer bestaan als ik niet op de juiste wijze met gevoelige bedrijfsinformatie was omgegaan. Maar ik ben uiteraard bereid een vertrouwelijkheidsverklaring te ondertekenen als dit jou een prettig gevoel geeft en het voor rust zorgt.

Omdat we niet op dezelfde werkplek zitten, zal jij het een en ander online moeten faciliteren. Denk ook aan de manier waarop we elkaar informeren, zodat we als een team gaan samenwerken en beiden op de hoogte blijven. Overigens is het niet zo dat we elkaar nooit zien. We spreken regelmatig persoonlijk af en smeden plannen over hoe we onze samenwerking verder vorm kunnen geven.

Jazeker. Binnen Almere is dat zeker mogelijk. Ik kan eventueel bij aanvang bij jou op locatie starten en gaandeweg steeds meer op afstand werken, als de werkzaamheden dat toelaten uiteraard. Ik heb een eigen kantoor aan huis. Een combinatie van beide kan natuurlijk ook. Het is niet ondenkbaar dat je de voorkeur geeft aan mijn aanwezigheid op kantoor. Ik kan dan tevens bijspringen op andere afdelingen.

Tegenwoordig kunnen nagenoeg alle werkzaamheden op afstand online uitgevoerd worden. Indien nodig kan ik altijd naar jou toekomen. Of als jouw werklocatie en de mijne erg ver uit elkaar liggen, kunnen we uiteraard ook ergens in het midden afspreken met elkaar om kennis te maken en de werkzaamheden met elkaar af te stemmen. Maar de meeste tijd communiceren we via de mail, telefoon of bijvoorbeeld Skype. Via bijvoorbeeld de cloud kunnen we werkdocumenten met elkaar delen.

Ik ben tweetalig opgevoed in het Nederlands en Spaans en ben dus native speaker in beide talen. Mijn kennis van het Engels in woord en geschrift is uitstekend te noemen. Duits en Frans schrijf en spreek ik een beetje.

Dat zijn er heel wat:

 • Flexibele inzet
  Jij laat mij alleen voor jou werken als het nodig is.
 • Alleen betalen voor de uren die je echt nodig hebt
  Als jij iemand in dienst hebt, betaal je elke maand een vast salaris. Je betaalt dan dus ook in de rustigere periodes gewoon het volle salaris. Als jij gebruik maakt van mijn diensten, dan huur je mij in de rustigere periodes gewoon minder in. Je verdient in die periode waarschijnlijk minder, maar je hebt dan dus ook minder kosten.
 • Geen personeelskosten
  Je hebt geen personeelskosten zoals verzekeringen of pensioen. Al deze zaken (en meer) betaal je wel als je iemand bij jou in dienst hebt. Ook als ik ziek ben, kost dit jou geen geld. Als je iemand in dienst hebt en hij of zij wordt (langdurig) ziek, dan kan dit een grote kostenpost worden.
 • Geen kosten voor een werkplek
  Ik heb mijn eigen werkplek met alle benodigde apparatuur.
 • Geen kosten voor cursussen of trainingen
  Eventuele cursussen bekostig ik zelf. Het is mijn eigen verantwoordelijkheid om up-to-date te blijven en mee te kunnen gaan met alle ontwikkelingen in de loop der tijd.
 • Mijn uurtarief is lager dan jouw eigen uurtarief
  De werkzaamheden die ik voor jou doe, besparen jou veel tijd. Tijd die jij weer kunt besteden aan werkzaamheden die inkomsten opleveren. Win-winsituatie.
 • Niet vast aan mij
  Mocht je toch niet tevreden zijn over de uitvoering van de werkzaamheden, dan zit je niet aan me vast.
 • Ik weet wat ondernemerschap inhoudt
  Aangezien ik zelf ondernemer ben, weet ik heel goed hoe het is voor jou om je eigen bedrijf te hebben. Hoe het voelt en het allemaal in elkaar steekt. Ik ken de valkuilen en weet wat er allemaal bij komt kijken. Hierdoor begrijp ik jouw situatie beter en is het makkelijker om met je mee te denken.
 • Elkaar uit het oog verliezen
  Zo kan het snel gebeuren dat wij, als VA en ondernemer, elkaar uit het oog verliezen. Het is dan ook van groot belang om regelmatig bij te praten. Wat gaat er goed, wat gaat er minder goed, zijn er meer werkzaamheden die overgedragen kunnen worden? Dergelijke vragen kunnen besproken worden.
 • ‘Over de schutting gooien’
  Het is belangrijk dat je niet zomaar werk naar mij ‘over de schutting gooit’. Omdat ik ‘onzichtbaar’ ben, ligt dit gevaar al snel op de loer.

  Stel: je bent gestrest omdat je nog zoveel moet doen. Je huurt mij in en neemt niet genoeg tijd om mij de verschillende taken uit te leggen en daarbij de juiste achtergrondinformatie te geven. Het gevolg zou kunnen zijn dat je dan niet tevreden bent met mijn uitvoering van de taken. Dit komt omdat er geen tijd is gereserveerd om een relatie op te bouwen. Er was geen tijd om precies aan te geven wat wanneer verwacht werd. Bedenk dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het samenwerken met een VA. Al start je maar met 2 uur in de week.

 • Vandaag gebeld en gisteren begonnen
  Ik ga voor je aan de slag wanneer dat jou uitkomt, zie mij maar als een soort oproepkracht. Maar zoals je zult begrijpen: ook ik werk met een planning. Dus als je mij vrijdag belt, kan ik niet de maandag erop al fulltime bij je aan de slag. Maar als je me tijdig laat weten wanneer je het druk hebt en extra handjes kunt gebruiken, dan is er veel mogelijk en ben ik absoluut flexibel.

KvK: 68426607
BTW: NL002125933B23

M: 06 40 86 58 44
E: info@oscarmen.nl